(foto: Heijmans)

Gemeente Nederweert wil 43 procent energie besparen met led

De gemeente Nederweert werkt tot en met december aan de openbare verlichting. Er worden nieuwe lampen geplaatst en oude exemplaren vervangen. Het doel? Een energiebesparing van 43 procent.

In 2016 stelde de gemeenteraad het Beleidsplan Openbare Verlichting vast. Hierin is ook besloten om de lampen dit jaar verder te verduurzamen. Door alle armaturen te vervangen door of om te bouwen met led-verlichting. Eerder dit jaar zijn al ongeveer 700 kegelarmaturen omgebouwd. De komende weken krijgen ruim 600 armaturen een nieuwe led-module en worden bijna 1.100 armaturen vervangen. Aannemer Heijmans is opdrachtnemer en laat de werkzaamheden grotendeels uitvoeren door het bedrijf Vandevoort uit Nieuwegein. Dit gebeurt zoveel mogelijk per kern, van medio oktober tot en met december.

De nieuwe of omgebouwde armaturen worden na 23.59 uur voor 50 procent gedimd. De energiebesparing ten opzichte van de huidige armaturen bedraagt 153.250 kilowattuur. Dit is een besparing van 43 procent. De investering bedraagt ongeveer 350.000 euro.

Ruim 80 procent ervaart belemmeringen bij...

Current by GE: Eerste van 55.000...

Vlaams Sint-Niklaas vraagt bewoners om mening...

PyraSied ontwikkelt ‘groene’ lichtdiffuser

Liander krijgt groen licht van ACM...