(foto: Signify)

Signify verlicht China World Trade Center Shanghai

Signify heeft bekendgemaakt dat het zijn architecturale verlichting heeft geïnstalleerd in de façade van een van de hoogste gebouwen van Beijing, Toren B van het World Trade Center (CWTC).

De architecturale led-verlichting illustreert volgens het bedrijf de groeiende trend in China om steden aantrekkelijker en leefbaarder te maken met behulp van de nieuwste connected lighting-technologieën. CWTC Tower B is een knooppunt voor handel en toerisme in het centrale zakelijke district van Beijing. Het 300 meter hoge gebouw is de nieuwste toevoeging aan de CWTC, een groeiende campus voor gemengd gebruik en de thuisbasis van enkele van China's toonaangevende bedrijven. De vorm van het gebouw werd geïnspireerd door de geometrie in de natuur en door de traditionele Feng Shui. De buitenkant is bekleed met een glanzend gordijn van glas met zelfschaduwende verticale lamellen en een schuine façade die de levendige skyline van Beijing weerspiegelt.

Om het energieverbruik te verminderen, wordt de buitengevel van het glazen gordijn gekanteld om schittering en zonnewarmte in de warme zomermaanden te verminderen. De bovenkant van het gebouw wordt verlicht door 88 sets Philips Color Kinetics ColorReach led-schijnwerpers. Om de architectuur van de torenmuren te accentueren, leverde Signify in totaal 400.000 witte led-lichtpunten. De Philips Color Kinetics eW Flex Micro-snaarlampen zijn ingebed in gaatjes op de gordijngevel waardoor ze onzichtbaar zijn.

Tweede Kamer neemt motie aan voor verplichting...

Led-verlichting voor centrum Gorinchem

STEINEL lanceert CAMLight led-buitenlamp met...

Radio 10-studio’s in Hilversum voorzien van...

American Industrial Partners koopt GE’s...