(foto: DE NOOD)

DE NOOD levert led-armaturen voor gemeente Midden-Delfland

De gemeente Midden-Delfland is een ombouwtraject gestart voor de openbare verlichting: er wordt led-verlichting met smart oplossing geplaatst, met behoud van de klassieke armaturen.

Al 30 jaar doen de Haagse Kappen van DE NOOD dienst in de gemeente Midden-Delfland. Al die jaren met een SON 50-watt-bol. ‘Lichttechnisch natuurlijk niet meer van deze tijd’, volgens Edwin Bom van de gemeente Midden-Delfland. De gemeente startte een ombouwtraject: met behoud van de klassieke armaturen van SON naar led met smart oplossing.

‘Het traject startte met een inventarisatie door Duurzaam Zeeuws Licht samen met DE NOOD van de aanwezige klassieke armaturen’, legt Bom uit. ‘Het grootste gedeelte van de verlichting bleek verouderd en niet meer aan de door de NSVV gestelde NPR-richtlijnen te voldoen. Als proef werd eerst een armatuur geplaatst met Fortimo LLM-21-watt. Deze kreeg een plek aan de rand van het beschermde dorpsgezicht. Het witte licht maakte ons alleen niet direct enthousiast. Uiteindelijk wees accountmanager Thomas Akveld ons op de toegepaste armaturen in Maassluis: de ND-led. Deze lichtoplossing geeft die typische oranje SON-kleur en heeft het uiterlijk van de ouderwetse look-a-like bol. De bestaande armaturen bleken geschikt voor een tweede leven en dus lieten we alles ombouwen naar ND-led. Uit het oogpunt van milieu en hergebruik van materialen en grondstoffen de beste keuze.’

Om oud en nieuw dichter bij elkaar te brengen heeft DE NOOD de armaturen voorzien van Skylites van Tvilight. Hiermee kunnen de armaturen op afstand worden gemonitord en voorzien van dimprotocollen. In de nachtelijke uren kan het lichtniveau een tandje lager worden gezet.

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor...

Nedap introduceert Luxon IoT Node voor...

Belgische tomatenteler TOMCO breidt...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!