(foto: TOP)

‘Led-kwekerij’ Wim Peters genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019

Wim Peters Kwekerijen is genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. Het bedrijf herbouwde na de hagelstorm van de zomer van 2016 zijn 2 kassen en voorzag deze en een nieuwe kas van led.

Het kweekbedrijf verpakt Romatomaten en andere speciale en exclusieve tomatenrassen op 16 hectare in Someren. Ondernemer Wim Peters maakt zoveel mogelijk gebruik van de nieuwste duurzame technieken. Een voorbeeld hiervan is led-belichting, waardoor hij jaarrond energiezuiniger en productiever kan telen. Met een oppervlakte van 11 hectare led-belichting is het bedrijf koploper in Nederland.

Nog maar 2,5  jaar geleden verwoeste een hagelstorm in slechts 2 minuten het volledige bedrijf. Philips Lighting maakte vorig jaar zomer bekend dat het meer dan 26.000 GreenPower led-interlightingmodules mocht leveren voor de 2 herbouwde kassen en in de nieuwe kas die eind vorig jaar is gebouwd.

De jury schrijft het volgende over Peters: ‘Het getuigt van bijzonder ondernemerschap maar zeker ook van visie, durf en doorzettingsvermogen om na een natuurramp zo snel en voortvarend opnieuw te beginnen met nieuw personeel en een nieuwe klantenportefeuille. Het was voor de ondernemer ook het moment om opnieuw zijn visie en strategie te bepalen: telen wat de klant vraagt en focus op opbrengst in plaats van kosten.’

Op woensdag 9 januari 2019 zal de jury bekend maken welke ondernemer de prijs in ontvangst mag nemen. Bekijk onderstaande video waarin Peters over zijn nominatie geïnformeerd wordt.

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor...

Nedap introduceert Luxon IoT Node voor...

Belgische tomatenteler TOMCO breidt...