(foto: PostNL)

PostNL opent pakkettensorteercentrum met led-verlichting in Amsterdam

PostNL heeft zijn 22ste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik genomen. In dit nieuwe en duurzame pand– dat onder meer led-verlichting heeft – worden dagelijks 70.000 tot 110.000 pakketten verwerkt.

Dit jaar heeft PostNL 3 nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland geopend om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten. Amsterdam is de derde en de laatste opening van dit jaar en belangrijk onderdeel van de voorbereidingen van PostNL om de grote hoeveelheid pakketjes te verwerken die in december verwacht wordt. Naast het openen van deze nieuwe locaties neemt PostNL de komende tijd extra medewerkers aan die in Amsterdam of op een van de andere sorteercentra in Nederland aan de slag gaan.

Het nieuwe sorteercentrum aan de Joan Muyskenweg heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties zoals warmteterugwininstallaties en led-verlichting. De zonnepanelen op het dak wekken 40 procent van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie. Een deel van de pakketten uit dit duurzame sorteercentrum wordt volledig uitstootvrij met een van de 15 nieuwe elektrische bestelbussen bezorgd. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen. PostNL streeft naar geheel CO₂-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in heel de Benelux in 2030.

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor...

Nedap introduceert Luxon IoT Node voor...

Belgische tomatenteler TOMCO breidt...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!