(foto: Signify)

Signify wint tender voor verlichting iconische bruggen in Londen

Signify is door de Illuminated River Foundation geselecteerd om 15 van de iconische bruggen in Londen te gaan verlichten met led-lampen.Het project wordt afgerond in 2022, waarna Signify de systemen 10 jaar beheert.

Het contract werd toegekend door de Illuminated River Foundation om de stad nieuw leven in te blazen en beroemde bruggen over rivier de Theems Londen nog meer te onderscheiden. Signify won het contract voor de levering van zijn Interact Landmark-systeem en Philips Color Kinetics led-armaturen om de bruggen te verlichten met lichteffecten via een centraal beheerd softwaresysteem. Bovendien gaat het bedrijf de connected brugverlichting de komende 10 jaar op afstand bewaken en beheren.

De eerste fase begint nu en halverwege 2019 zullen 4 bruggen verlicht worden met Philips Color Kinetics led-armaturen: de London Bridge, de Cannon Street Railway Bridge, de Southwark Bridge en de Millennium Bridge.

Meer dan 22.000 connected Philips Color Kinetics led-lichtpunten, die geschikt zijn voor weergave van meer dan 16 miljoen kleuren, zullen worden gebruikt om dynamische lichteffecten. Uiteindelijk zullen de 15 bruggen meer dan 13.000 led-armaturen tellen. Deze worden individueel of centraal beheerd om dynamische scènes te creëren.

De Amerikaanse kunstenaar Leo Villareal uit New York is de initiatiefnemer van het project. Samen met het Britse architectenbureau Lifschutz Davidson Sandilands nam de kunstenaar het initiatief om alle bruggen tussen de Albert Bridge en de Tower Bridge te voorzien van led.

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor...

Nedap introduceert Luxon IoT Node voor...

Belgische tomatenteler TOMCO breidt...