(foto: WaterVision)

De Mirandabad in Amsterdam neemt led-verlichting in gebruik

De Mirandabad in Amsterdam heeft extra led-verlichting in gebruik genomen. De led-verlichting is geleverd door WaterVision dat eerder al een deel van het zwembad met led-lampen uitrustte.

Naast het recreatiebad en het 25-meterwedstrijdbad is nu ook het subtropische golfslagbad voorzien van onderwaterverlichting van WaterVision.

Het in Amsterdam-Zuid gelegen De Mirandabad valt onder de gemeente Amsterdam dat sinds een aantal jaren druk bezig is om gebouwen zoals deze te laten aansluiten bij de duurzaamheidsambitie. In 2006 is reeds besloten om de inefficiënte en energieverslindende onderwater halogeenverlichting in het recreatie bad te vervangen door energiezuinige NanoPower led-lampen van WaterVision. Dat leverde destijds een directe besparing op van 90 procent op de energiekosten.

In het subtropisch golfslagbad zijn nu ook NanoPower onderwaterlampen aangebracht in de karakteristieke kleur ‘Mediterranean Blue’. Deze verlichting is in de golfslagkamer aangebracht en zorgt voor en lichteffect op de golven. Door de kracht van de led-modules kan met slechts 5 lampen van 80 watt het gehele golfslagbad vanuit de golfkamers verlicht worden tot aan het ‘strand’. Om extra sfeer te creëren is de trap naar de glijbaan voorzien van led-verlichting uit de CrystalColor-serie.

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor...

Nedap introduceert Luxon IoT Node voor...

Belgische tomatenteler TOMCO breidt...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!