Marc Guiraud (Eucolight) over internetverkoop niet-conform licht: ‘Beleidsmakers en online platforms moeten in actie komen’

De handel in led-verlichting voor consumenten heeft zich net zoals die van vele elektronica grotendeels verplaats naar het internet. Dat roept de vraag op hoe die verkoop te controleren is.

Marc Guiraudd, secretaris generaal van Eucolight, is er duidelijk over: ‘Het is noodzakelijk dat beleidsmakers en online platforms in actie komen tegen de verkoop van niet-conforme lichtproducten. De lichtsector zal zich in ieder geval onverminderd inzetten om verbetering in de huidige situatie te realiseren.’

De maatregelen die worden geopperd door de achterban van Eucolight en diverse betrokken partijen zijn legio. Zo moet de consument meer en beter worden voorgelicht over productveiligheid. Autoriteiten moeten meer gaan samenwerken met producenten om niet-conforme verlichting te voorkomen, in plaats van alleen de markt te bewaken. Er moeten middelen komen voor een effectieve controle voor online-verkoop en de follow-up daarvan. 

Lees het volledige artikel ‘Beleidsmakers en online platforms moeten in actie komen’ hier in de december-editie van LED Magazine.

Cree verkoopt lichtdivisie aan IDEAL INDUSTRIES

Signify verlicht historische oeverpromenade van...

WaterVision voorziet Wielingenbad Wenduine van...

TU Eindhoven voorziet Atlasgebouw van 4.400...

eLoket Informatieplicht energiebesparing open:...