Marc Guiraud (Eucolight) over internetverkoop niet-conform licht: ‘Beleidsmakers en online platforms moeten in actie komen’

De handel in led-verlichting voor consumenten heeft zich net zoals die van vele elektronica grotendeels verplaats naar het internet. Dat roept de vraag op hoe die verkoop te controleren is.

Marc Guiraudd, secretaris generaal van Eucolight, is er duidelijk over: ‘Het is noodzakelijk dat beleidsmakers en online platforms in actie komen tegen de verkoop van niet-conforme lichtproducten. De lichtsector zal zich in ieder geval onverminderd inzetten om verbetering in de huidige situatie te realiseren.’

De maatregelen die worden geopperd door de achterban van Eucolight en diverse betrokken partijen zijn legio. Zo moet de consument meer en beter worden voorgelicht over productveiligheid. Autoriteiten moeten meer gaan samenwerken met producenten om niet-conforme verlichting te voorkomen, in plaats van alleen de markt te bewaken. Er moeten middelen komen voor een effectieve controle voor online-verkoop en de follow-up daarvan. 

Lees het volledige artikel ‘Beleidsmakers en online platforms moeten in actie komen’ hier in de december-editie van LED Magazine.

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!