foto: Signify

Philips Hue en Google Assistant lanceren slaap- en ontwaakfunctie

In samenwerking met Google heeft Signify het voor consumenten mogelijk gemaakt om met Philips Hue-functionaliteit middels spraakopdrachten voor de Google Assistent slaap- en ontwaaklichteffecten te activeren.

De lichtprestaties van de Hue worden gebruikt voor het gemakkelijk slapengaan en 's ochtends op natuurlijke wijze wakker te worden. Het is de eerste integratie van de slaap- en ontwaakfunctie van Philips Hue met een digitaal assistentieplatform zoals Google Assistent. De nieuwe functie is vanaf maart 2019 voor alle consumenten in Engelssprekende landen toegankelijk.

Gebruikers kunnen ‘Hé Google, zet zacht wakker worden aan’ zeggen, waarmee hun Philips Hue-lampen met de ochtendalarmen worden gesynchroniseerd via de Google-assistent. Telkens wanneer de gebruiker zijn alarm activeert op de Google Assistent, gaan de Philips Hue-lampen 30 minuten van tevoren langzaam aan met het effect van een zonsopkomst.

Gebruikers kunnen de slaapstand instellen door ‘Hallo Google, om 22.00 uur slapen’ te zeggen, de verlichting te veranderen in een warme witte tint die geleidelijk in 30 minuten vervaagt.

Gebruikers kunnen ten slotte hun Philips Hue-lampen via de Google Assistent instrueren om onmiddellijk te slapen en te waken, wat betekent dat de Philips Hue-lampjes het slaap- en waakproces voor de duur van 30 minuten rechtstreeks activeren.

Net als met de Hue-app kan men met de Google Home-app de lichten in verschillende kamers beheren, wat betekent dat men de wekroutine niet alleen voor de eigen slaapkamer, maar ook voor andere kamers kan instellen.

Veko introduceert led-productfamilie Duncan

Ruim 90 procent Nederlanders vervangt...

Wecycle: jongeren grote achterblijvers bij...

Bailey breidt decoratieve lichtserie uit met...

Woensdrecht plaatst honderden nieuwe...