LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
N311 in Gelderland voorzien van goudgroene led-verlichting
foto: Innolumis

N311 in Gelderland voorzien van goudgroene led-verlichting

De provincie Gelderland past op bepaalde trajecten goudgroene led-verlichting toe van Innolumis. Zo gebeurt dit momenteel bij de N311 waar groot onderhoud uitgevoerd wordt.

Het gaat om het deel tussen de N310 en de westelijke toerit naar de A50. De provincie Gelderland kent van alle Nederlandse provincies het langste wegennet. Er wordt continu gewerkt aan plannen om de veiligheid in combinatie met het verduurzamen van het provinciale wegennet te vergroten.

Zo wordt er momenteel groot onderhoud uitgevoerd aan de N311 (Koningsweg) nabij Arnhem aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het gaat om het deel tussen de N310 (vanaf snackbar Pitstop) en de westelijke toerit naar de A50.

Sinds vele jaren past de provincie Gelderland op bepaalde trajecten goudgroene led-verlichting toe van Innolumis. Dit zijn veelal stukken weg waar onder meer lichthinder naar de kwetsbare omgeving zoveel mogelijk voorkomen dient te worden. Daarnaast is het beleid van de provincie op dit soort stukken weg mesopische verlichting toe te passen.

Door het ontbreken van omgevingsverlichting is dit type verlichting op deze plekken uiterst effectief gebleken indien men kijkt naar de functie van het menselijk oog; door de groene led-verlichting toe te passen wordt veel zicht gecreëerd bij relatief lage verlichtingsniveaus.

Bijkomend voordeel is bovendien dat groenachtig licht beter past in een groene omgeving dan bijvoorbeeld koel wit led-licht.

In de komende maanden wordt het werk op de N311 afgerond en zullen een kleine 100 stuks Nicole led-armaturen met de lichtkleur Golden Green geplaatst worden langs dit traject.