foto: Current by GE

Current by GE: eerste van 55.000 straatlantaarns vervangen in Zuid-Californië

Murrieta is als eerste van 11 Riverside County-steden in de Amerikaanse staat Californië in het bezit van duizenden armaturen die worden uitgerust met led-verlichting om lichtvervuiling te minimaliseren.

Er wordt over een periode van 20 jaar ongeveer 60 miljoen Amerikaanse dollar aan energie- en onderhoudskosten bespaard. De Western Riverside Council of Governments (WRCOG) werkt in opdracht van de 11 gemeenten om de aankoop van straatlantaarns in Zuid-Californië te faciliteren en deze om te bouwen.

WRCOG vroeg om input van het publiek over welke led-lampen het best geschikt waren voor de regio door een demonstratieruimte in de stad Hemet te creëren. Op basis van regionale beoordelingen en aanbevelingen van experts, werden Evolve-lampen van Current by GE – die voorzien zijn van reflecterende technologie die verblinding minimaliseert – geselecteerd voor het project.

Astronomen en wetenschappers van het nabijgelegen, wereldberoemde Palomar Observatorium namen deel aan het Hemet-demonstratieproject en werden ook geraadpleegd over de nachthemelhelderheid.

Bekijk onderstaande video over het project.

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor...

Nedap introduceert Luxon IoT Node voor...

Belgische tomatenteler TOMCO breidt...