LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ALDI opent meest duurzame distributiecentrum van België met led-verlichting en zonnepanelen

ALDI opent meest duurzame distributiecentrum van België met led-verlichting en zonnepanelen

ALDI heeft in Turnhout het meest duurzame distributiecentrum van België geopend. Het gebouw van het Duitse supermarktconcern is volledig uitgerust met led-verlichting. Bovendien telt het dak 4.000 zonnepanelen.

ALDI heeft 50 miljoen euro geïnvesteerd in het gebouw. Het distributiecentrum bevoorraadt een 60-tal ALDI-winkels in de provincie Antwerpen. Het heeft het BREEAM Outstanding-certificaat behaald. Dat is het hoogste niveau binnen het onafhankelijke, internationale BREEAM-certificatiesysteem dat de duurzaamheid van gebouwen meet. Daarmee is geen enkel industriegebouw in België zo duurzaam als ALDI Turnhout.

Naast de 4.000 zonnepanelen op het dak (red. goed voor het jaarlijks energieverbruik van bijna 300 gezinnen) en de toepassing van led-verlichting, gebeurt de koeling met milieu- en ozonvriendelijke CO2, bevatten de kantoormeubels zo weinig mogelijk irriterende stoffen en is er een omvangrijke groenzone met streekgebonden planten en een bijenhotel aangeplant. Dit jaar zullen overigens op elk van de 7 Belgische distributiecentra van ALDI zonnepanelen liggen en wordt er ook led-verlichting geïnstalleerd.