LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Oudste lichtfabrikant van Groot-Brittannië failliet
foto: © Robert Schlie | Dreamstime.com

Oudste lichtfabrikant van Groot-Brittannië failliet

De oudste lichtfabrikant van Groot-Brittannië, Sugg Lighting, is failliet. Dat meldt LUX. Sugg Lighting, opgericht in 1837 en onder meer leverancier van het Britse Koninklijk Huis, maakt traditionele gaslampen.

In het afgelopen decennium werden ook led-lampen aan het assortiment toegevoegd door Sugg Lighting. Het bedrijf is echter wereldberoemd om zijn traditionele straatverlichting met zowel gas- als elektrische lichtbronnen en heeft paleizen, overheidsgebouwen en prestigieuze erfgoedprojecten over de hele wereld voorzien van verlichting. Zo verlichten de gaslampen al sinds 1911 de ingang van Buckingham Palace. 

Het verdwijnen van Sugg Lighting is volgens betrokkenen een grote klap voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van lantaarns in historische panden, parken en het openbare domein.

Aandeelhouder F W Thorpe - in Nederland sinds vorig jaar aandeelhouder van noodverlichtingsfabrikant Famostar - had aan Sugg Lighting vorig jaar al leningen verstrekt om de bedrijfsvoering van Sugg Lighting vlot te trekken. Deze maand is echter definitief de stekker uit het bedrijf getrokken.