Regio Utrecht en Vialis gaan samenwerking aan voor prestatiecontract openbare verlichting

Het ‘integraal prestatiecontract instandhouding openbare verlichting en verkeersregelinstallaties 2018-2022’ voor de regio Utrecht is gegund aan Koninklijke VolkerWessels-onderneming Vialis.

Dit prestatiecontract is volgens de betrokken partijen uniek vanwege zijn gerichtheid op samenwerking en partnerschap. Het contract verstevigt de ingezette samenwerking tussen wegbeheerders in de regio Utrecht en is gezamenlijk op de markt gezet door de provincie Utrecht en gemeenten Utrecht, Houten en Woerden. Het onderhoudscontract start 1 april 2019 en heeft een duur van 4 jaar met optioneel 2 maal 1 jaar verlenging.

Vialis gaat voor de provincie Utrecht het beheer en onderhoud van alle Dynamisch Verkeers Management-systemen (DVM) inclusief de openbare verlichting (ovl) uitvoeren. Voor de gemeenten Utrecht, Woerden en Houten wordt het beheer en onderhoud van de verkeersregelinstallaties (vri) door Vialis opgepakt.

Het achterliggend doel van dit contract is het verminderen van hinder en het verhogen van de veiligheid door beter werkende verkeersregelinstallaties en openbare verlichting in de regio.

Het contract komt voort uit een gezamenlijk opgestelde visie en is door de 4 genoemde wegbeheerders opgesteld. Ook wordt het door de wegbeheerders uitgevoerd en gemonitord. Daarnaast wordt de samenwerking anders opgezet. Er wordt als gelijkwaardige partners samengewerkt in plaats van de traditionele opdrachtgever-opdrachtnemer-relatie, waarbij er wordt gedacht in elkaars belangen.

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA