foto: Alwel

Gratis led-verlichtingspakket voor alle huurders van woningcorporatie Alwel in Roosendaal

Alle huurders van Alwel in Roosendaal ontvangen een gratis pakket met 14 led-lampen in verschillende soorten en maten. Het is een project van de HuurderAdviesRaad (HAR) in Roosendaal .

Deze zet geld in wat voortkomt uit de kostenbesparing door de fusie van Alwel.  De belangrijkste reden voor de fusie tot Alwel (red. voorheen AlleeWonen en WEL) in 2018 is dat het een besparing oplevert: 12 miljoen euro voor de eerstkomende 5 jaar. Het geld gaat naar de huurders en huizen in de gemeenten Etten-Leur, Breda en Roosendaal.

‘We hebben onze 3 huurdersorganisaties uitgedaagd om een bestemming te vinden voor die extra middelen. Elke huurdersorganisatie heeft tot en met 2022 4 miljoen euro te besteden. Zij maken de keuzes waarvoor zij het geld willen gebruiken’, vertelt Marc van der Steen, vestigingsmanager Alwel Roosendaal.

De HAR besteedt 2,5 miljoen van het fusiebudget aan duurzaamheid. Een van de duurzaamheidsprojecten is het gratis pakket met 14 led-lampen voor alle Alwel-huurders in Roosendaal. Bij maximaal gebruik levert dit per huishouden een besparing op van 202 kilowattuur, 84 kilogram minder CO2 en 42 euro minder energiekosten. De HAR koos voor leverancier Led Up uit Roosendaal, die de lampen huis-aan-huis bij de Alwel-huurders aflevert.

Gemeente Teylingen maakt extra geld vrij voor...

Het Amsterdamse Zuiderbad breidt...

Signify optimaliseert meerlaagse gewassenteelt...

TU Eindhoven leidt nationaal onderzoeksproject...

Gooee gaat 5.000 gebouwen Croonwolter&dros van...