foto: Efteling

Efteling vernieuwt De Oude Tufferbaan en plaatst led-verlichting

De bekende Efteling-klassieker De Oude Tufferbaan krijgt een opknapbeurt. De attractie wordt een stukje duurzamer: alle bestaande verlichting wordt vervangen door led-verlichting.

Eerder dit jaar werd al bekend dat ook het Carnaval Festival led-verlichting krijgt.

Ook daar gaat het net als bij de Oude Tufferbaan om een grootschalige renovatie. Op de Oude Tufferbaan tuffen vanaf half april de kleinste gasten straks in nieuwe auto’s en pick-ups langs een aantal nieuwe scènes. In Ruigrijk ligt sinds 1984 het 580 meter lange parcours van de oldtimerbaan. Het is een attractie waar ook de allerkleinsten zelf mogen autorijden. De huidige rode, gele en blauwe T-Fords, die nu nog gezellig rondtuffen, zijn na bijna 35 jaar echt aan vervanging toe. Daarom worden vanaf 18 februari in krap 2 maanden tijd het besturingssysteem en de voertuigen van de attractie voor 1,8 miljoen euro vervangen. De route blijft hetzelfde.

De oude Fordjes worden vervangen door auto’s en pick-ups, met plaats voor 4 personen per voertuig. In de autootjes zit iedereen droog, in de pick-ups alleen de chauffeurs. Door gebruik te maken van een dubbel instapsysteem, waarbij gasten per 2 auto’s instappen, wordt de capaciteit vergroot. De tufferbaan blijft toegankelijk voor gasten met een beperking.

De oude baan is door de Efteling in onderstaande video nog 1 keer vastgelegd.

Gemeente Teylingen maakt extra geld vrij voor...

Het Amsterdamse Zuiderbad breidt...

Signify optimaliseert meerlaagse gewassenteelt...

TU Eindhoven leidt nationaal onderzoeksproject...

Gooee gaat 5.000 gebouwen Croonwolter&dros van...