foto: iGuzzini

Fagerhult voltooit overname iGuzzini

Fagerhult heeft na goedkeuring van de Duitse en Russische mededingingsautoriteiten de overname van iGuzzini illuminazione afgerond.

Met de toetreding van iGuzzini tot de Fagerhult Group, verkrijgt het Zweedse verlichtingsmerk een nog stevigere positie in Europa en een sterk platform om wereldwijd de omzet te laten groeien. De overname van iGuzzini werd afgelopen oktober al aangekondigd.

Het Italiaanse IGuzzini, gevestigd in Recanati, is een wereldwijd verlichtingsbedrijf met een hoge merkbekendheid, met name bij voorschrijvers en lichtontwerpers. Opgericht in 1959, ontwerpt, produceert en verkoopt het bedrijf professionele verlichtingsoplossingen voor binnen- en buitenomgevingen. Ongeveer 80 procent van de netto-omzet van iGuzzini ligt buiten Italië, met verkopen op de grootste Europese markten en een groeiende aanwezigheid in Noord-Amerika.

iGuzzini zal de positie van de Fagerhult Group op de high-end specificatiemarkt verbreden, op belangrijke gebieden zoals outdoor, hospitality en retail. Ook zal het de geografische aanwezigheid van de groep vergroten in onder andere Italië, Zwitserland, Spanje en Noord-Amerika.

Gemeente Teylingen maakt extra geld vrij voor...

Het Amsterdamse Zuiderbad breidt...

Signify optimaliseert meerlaagse gewassenteelt...

TU Eindhoven leidt nationaal onderzoeksproject...

Gooee gaat 5.000 gebouwen Croonwolter&dros van...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!