foto: Innolumis

Buitenterrein Emma Safety Footwear in Kerkrade verlicht met led

Innolumis heeft het lichtplan ontworpen voor het buitenterrein van Emma Safety Footwear in Kerkrade. Het terrein is voorzien van een kleine 70 stuks Mini Nicole-armaturen.

De Nederlandse Staatsmijnen zijn in het verleden diverse initiatieven gestart om voormalige mijnwerkers aan geschikt alternatief werk te helpen. Een gespecialiseerde schoenenfabriek, die zich toelegt op het repareren - en later ook fabriceren - van stevige en extra ondersteunende schoenen voor mijnwerkers, werd een van deze initiatieven. Zo ontstond Emma Safety Footwear, vandaag de dag in zijn geheel gevestigd aan de Tunnelweg in Kerkrade.

Tot voor kort was ESF gevestigd op 3 verschillende locaties: in Bunde, Brunssum en Kerkrade. Daardoor moesten medewerkers regelmatig pendelen tussen deze vestigingen. Besloten werd alles te concentreren in de vestiging in Kerkrade. Daartoe werd deze vestiging stevig verbouwd en uitgebreid.

Via de projectmanager werd Innolumis benaderd om een lichtplan te ontwerpen. Inmiddels is het terrein voorzien van een kleine 70 stuks Mini Nicole-armaturen op zowel lichtmasten alsook aan de gevels in de lichtkleuren warmwit en Golden Orange aan de voorzijde van het bedrijfspand.

Met de nieuwe verlichting bespaart ESF op de totale energierekening. Energie die binnenkort ook nog eens zal worden opgewekt door eigen zonnepanelen op de daken van het pand en op een naastliggend terrein van 2,5 hectare. Hiermee zal Emma Safety Footwear alle energie die het gebruikt, zelf gaan opwekken en wordt het dus zelfvoorzienend.

ABN AMRO voorziet 64 gebouwen van taakgestuurde...

ETK Verlichting voorziet het Stedelijk...

Osram bereikt doorbraak met led op basis van...

Armada Janse voorziet spoorwegviaduct met...

Lightronics levert led-verlichting aan De...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!