foto: LEDVANCE

LEDVANCE presenteert nieuwe led-armaturen in Vintage Edition 1906-serie

LEDVANCE voegt 36 nieuwe armatuurmodellen in 5 productfamilies toe aan zijn Vintage Edition 1906-serie. De armaturen combineren retro-esthetiek met led-filamenttechnologie.

De nieuwe armaturen refereren aan de avant-gardestijlen uit de jaren 50, 60 en 70. Zoals alle modellen uit de serie uit 1906 hebben de nieuwe armaturen een E27-schroefbasis en kunnen ze worden gebruikt met elke geschikte E27-lamp. Ze passen bij de lampen met de led-gloeidraad uit 1906 van LEDVANCE. Voor degenen die de trend voor slimme huizen omarmen, zijn de slimme Bluetooth-gloeilampen uit de serie SMART+ van LEDVANCE geschikt voor deze armaturen uit 1906.

De 1906-armaturen die nu worden gepresenteerd, zijn er in verschillende uitvoeringen, zoals tafel-, plafond- en wandarmaturen; sommige in verschillende glaskleuren en -vormen:

  • De armaturen in de Globe Glass-familie zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar als plafond-, dubbelwandige, vloer- en tafelversies.
  • Hetzelfde geldt voor de 5 modellen in de Cone Glass-serie, verkrijgbaar als enkele, dubbele of driedubbele plafondspots in rookglas.
  • De modellen in de Pipe-serie hebben geen lampenkap of glazen behuizing. Ze hebben minimalistische rechte of gebogen armen.
  • De armaturen in de Carved Glass-familie zijn te leveren als hangende en plafondarmaturen en worden gekenmerkt door geslepen kristal. De Jar-versie is verkrijgbaar in rookglaslook of als een oranje plafondarmatuur en het druiventafelmodel, met een keuze uit gerookt glas, oranje, roze of groen.
  • De modellen in de Bubble Glass-familie voegen 2 plafondarmaturen toe aan de Vintage Edition 1906-serie met diameters van 200 en 300 millimeter.

De nieuwe armaturen zijn vanaf april 2019 online verkrijgbaar, maar ook in bouwmarkten.

ABN AMRO voorziet 64 gebouwen van taakgestuurde...

ETK Verlichting voorziet het Stedelijk...

Osram bereikt doorbraak met led op basis van...

Armada Janse voorziet spoorwegviaduct met...

Lightronics levert led-verlichting aan De...