foto: Jumbo

Jumbo over proef met kruiden onder led: ‘Het sterke led-licht zorgt voor een smaakexplosie’

‘Alle signalen staan vooralsnog op groen.’ Dit stelt Klaas de Boer, unitmanager Vers bij supermarktketen Jumbo, over de pilot met het kweken van kruiden onder led-licht.

De Jumbo Foodmarkt in Veghel had eind december vorig jaar een primeur. Bezoekers konden er voor het eerst verse basilicum kopen die in de winkel was gekweekt onder led-verlichting. Is deze pilot succesvol, dan volgt opschaling. Er zullen meerdere winkels worden uitgerust met een kas op de winkelvloer waarin meerdere gewassen worden geweekt.

‘Wij willen de klanten van onze Foodmarkten een optimale beleving bieden’, duidt De Vries. ‘Vandaar ons streven om ze continu te verrassen met innovatieve producten van hoge kwaliteit. Wanneer je voor hun ogen op de winkelvoer verse duurzame kruiden kweekt, dan voeg je echt wat toe. Maar dan moet het natuurlijk wel mogelijk zijn; in technische zin en wat betreft het realiseren van continuïteit en voldoende productie. Bovendien moet het vooral lekker zijn. Vandaar deze pilot.’

Lees hier  het volledige interview ‘Het sterke led-licht zorgt voor een smaakexplosie’ in de maart-editie van LED Magazine.

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA