Osram introduceert groeilichtsysteem voor tuinbouwonderzoek

Osram heeft een groeilichtsysteem voor tuinbouwonderzoek geïntroduceerd. Onderzoekers en landbouwers kunnen het led-gebaseerde plantenarmatuursysteem Phytofy RL in het laboratorium of in klimaatkamers gebruiken.

Zo kunnen zij nieuwe, plant-specifieke licht- en groeirecepten ontwikkelen. Het onderzoeksarmatuur is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van onderzoekers aan universiteiten, particuliere instellingen en producenten van planten in kassen en vertical farming.

Het gebruik van verschillende lichtgolflengten en -intensiteiten maakt selectieve interventie mogelijk in de metabole processen van landbouwgewassen en siergewassen. Opbrengst, kleur, smaak en andere kenmerken kunnen op deze manier worden beïnvloed. Uit het meest recente onderzoek blijkt dat dit proces niet alleen wordt beïnvloed door fotosynthetisch actieve straling (PAR) – in het bereik van 400 tot 700 nanometer – maar dat kortere en langere golflengten ook invloed hebben op de ontwikkeling van planten. Met Phytofy RL kunnen 6 spectrale kanalen – van natuurlijk, ver-rood licht zoals aan het einde van de dag tot aan uv-licht – individueel worden bestuurd en kan de fotosynthetische fotonenstroomdichtheid (PPFD) exact en in real time worden gepland en beheerd: 385 nanometer, 450 nanometer, 521 nanometer, 660 nanometer, 730 nanometer en een warmwit kanaal met 2.700 kelvin. Tegelijkertijd is dankzij het grote aantal led's in het armatuur een hogere fotosynthetische fotonenstroom (PPF) mogelijk.

De systeemsoftware is ontwikkeld door Osram in samenwerking met plantenbiologen en kan intuïtief worden gebruikt via de grafische gebruikersinterface. Fabrikanten van klimaatkamers kunnen het systeem in hun eigen systemen integreren. Het platte en robuuste ontwerp (667 bij 299 bij 44 millimeter, iets minder dan 9 kilo) is geoptimaliseerd voor vertical farming, reksystemen en groeicellen. Phytofy RL wordt al gebruikt door de NASA en Michigan State University.

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!