foto: Modernista

Gemeente Nijmegen kiest in stadsdeel Noord voor led-armatuur Lowlander

Het ontwikkelingsbedrijf voor het gebied Stedelijke Uitbreiding Nijmegen Noord heeft voor de Waalsprong gekozen voor het armatuur Lowlander van Setga. Modernista levert de armaturen.

Met het armatuur worden de ruimtelijke, beheer- en duurzaamheidsdoelstellingen volgens het ontwikkelingsbedrijf binnen de financiële kaders het beste gediend. In 2029 woont ruim een vijfde van alle inwoners van Nijmegen in de Waalsprong, hét nieuwe stadsdeel van Nijmegen. In dit deel van de stad is milieu- en energiebewustzijn een vast thema. Energiezuinige, circulaire led-verlichting is daarbij het uitgangspunt.

De Waalsprong kenmerkt zich door verschillende woongebieden met elk een eigen identiteit en een eigen woonsfeer. De betrokken landschapsarchitect had de wens om de verschillende sferen en identiteiten met 1 familie van armaturen te kunnen bedienen om een herkenbare continuïteit te realiseren. Op plaatsen die daarom vragen, kan dan een verbijzondering worden toegepast. Met de armaturenfamilie Lowlander ontstaat een keuze tussen standaardverlichtingstoepassingen met paaltop- en mastarmaturen, aangevuld met wand- en overspanningsarmaturen. Tevens behoort de Lowlander-lichtzuil tot de mogelijkheden.

Een belangrijk kenmerk van de Lowlander is de geïntegreerde, dubbele verlichtingstoepassing. Naast de functionele verlichting kent het armatuur ook een markeringsverlichting aan de bovenzijde van het armatuur. Dit deel van de verlichting maakt het mogelijk om routes te duiden. De markeringsverlichting is te voorzien van rgbw-licht. Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden bij een sport- of fittrack door de stad, hetgeen zorgt voor herkenbaarheid.

Bij het ontwerp van het armatuur Lowlander door Setga is de gemeente geconsulteerd over de criteria waar producten in de buitenruimte idealiter aan moeten voldoen. Dit heeft geresulteerd in een modulair armatuur en in afspraken met alle toeleveranciers over de terugname van het product bij het einde van de levensduur.

Signify introduceert filamentcollectie Philips Hue

Subsidieregeling sportclubs nog niet leeg: twee...

Petrol Sign neemt lichtreclamebedrijf Armada...

Gemeente Weert pakt door met uitrol...

Wet Milieubeheer en rapportages...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!