foto: Saled

eLoket Informatieplicht energiebesparing open: 125.000 organisaties moeten maatregelen melden

Het eLoket voor de Informatieplicht energiebesparing is open. Uiterlijk 1 juli 2019 moeten 125.000 bedrijven en instellingen rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen.

Begin 2018 werd bekend dat bedrijven in het kader van het Energieakkoord verplicht worden om in het kader van de Wet Milieubeheer te melden welke energiebesparingsmaatregelen zij hebben genomen; zoals het plaatsen van led. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stelde in de december 2018-editie dat de led-sector door de maatregel een flinke impuls gaat krijgen.

Met de informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven energie besparen stimuleren. De rapportages kunnen vanaf nu in het eLoket bij RVO.nl worden ingediend. Alle bedrijven die per jaar vanaf 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas(equivalent) verbruiken, hebben de plicht hun energiebesparende maatregelen te rapporteren.

Uitgangspunt voor de informatieplicht zijn de Erkende Maatregelenlijsten (EML). Deze bevatten voor 19 bedrijfstakken energiebesparende maatregelen die zich binnen 5 jaar terugverdienen, waaronder led-verlichting.

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA