foto: Cree

Cree verkoopt lichtdivisie aan IDEAL INDUSTRIES

Cree heeft de definitieve overeenkomst aangekondigd van de verkoop van zijn businessunit Lighting Products aan IDEAL INDUSTRIES.

Hieronder vallen de led-verlichtingsarmaturen, -lampen en -verlichtingsoplossingen voor commerciële, industriële en consumententoepassingen. Met de overname is een bedrag van 310 miljoen Amerikaanse dollar gemoeid. Cree verwacht een eerste contante betaling van 225 miljoen Amerikaanse dollar te ontvangen. Dit bedrag kan afhankelijk van de prestaties van de lichtdivisie toenemen met 85 miljoen Amerikaanse dollar.

‘Cree heeft de afgelopen 1,5 jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het aanscherpen van de focus van ons bedrijf om een ​​krachtpatser in de halfgeleiderindustrie te worden’, stelt Gregg Lowe, chief executive officer van Cree. ‘Onze productiecapaciteit voor Silicon Carbide-materialen zijn meer dan verdubbeld en er zijn meerdere, langlopende leveringsovereenkomsten getekend met een totale waarde van meer dan 500 miljoen dollar. Met de toevoeging van het nieuws over de afstoting van de businessunit Lighting Products, is Cree goed gepositioneerd als een leider met de focus op het gebied van halfgeleiders.’

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!