foto: © Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Openbare led-verlichting gemeente Bronckhorst voltooid

In de gemeente Bronckhorst werd in december 2018 gestart met vervanging van een groot deel van de openbare verlichting door slimme led-verlichting. Ruim 4.500 van de 5.500 armaturen in de gemeente zijn nu duurzaam.

Door het toepassen van led-verlichting gaat het energieverbruik omlaag met zo’n 50 procent en daarmee dus ook de energiekosten. De gemeente hierover: 'Bovendien hoeven de lampen minder vaak vervangen te worden. Dat zorgt voor lagere onderhoudskosten. Ook worden door de nieuwe, slimme techniek storingen op afstand automatisch gemeld. Verder is het nu mogelijk vanachter de computer, telefoon of tablet de verlichtingssterkte op maat aan te passen (om bijvoorbeeld kerstverlichting beter uit te laten komen) en is er een beter overzicht van het energieverbruik en nog mogelijke besparingsmogelijkheden.’

Op enkele plekken is de verlichting niet vervangen omdat dit speciale verlichting betreft, bijvoorbeeld de klassieke masten in het stadje Bronkhorst. Dit komt op een later moment aan de orde.

Signify introduceert filamentcollectie Philips Hue

Subsidieregeling sportclubs nog niet leeg: twee...

Petrol Sign neemt lichtreclamebedrijf Armada...

Gemeente Weert pakt door met uitrol...

Wet Milieubeheer en rapportages...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!