foto: Sqippa

HBI richt Internet of Things-platform Sqippa op

HBI Bisscheroux heeft het Internet of Things (IoT-)platform Sqippa opgericht voor het draadloos monitoren van sensoren en apparaten in een gebouw. Het is een totaaloplossing voor grote en kleine gebouwen.

Als organisaties relevant willen blijven in de vierde industriële revolutie die momenteel gaande is, zullen ze volgens HBI de handen ineen moeten slaan. Daarom heeft het bedrijf als initiatiefnemer Sqippa opgericht. HBI is al meer dan 40 jaar fabrikant van noodverlichting en leverancier van intelligente verlichtingsoplossingen van voordeur tot aan de straat. Tijdens het evenement Building Holland, dat deze week plaatsvindt van 9 tot en met 11 april 2019 in de RAI Amsterdam, is de community officieel van start gegaan en hebben de eerste communityleden zich aangesloten.

De Sqippa Community bestaat uit fabrikanten, dienstverleners en gebouweigenaren die samenwerken om producten en diensten beter op elkaar af te stemmen voor een duurzaam gebouwbeheer. ‘De community wordt gedreven door de overtuiging dat we alleen sámen verder komen', aldus HBI Bisscheroux. 'Voor een duurzaam gebouwbeheer. Voor Smart Buildings. Dat is de missie van Sqippa.’

De community zal gebruik gaan maken van het Sqippa Platform. Een omgeving in de cloud, waar beheerders apparaten en sensoren in een Smart Building kunnen monitoren en beheren. Het platform maakt gebruik van de wereldwijde open standaard LoRaWAN en werd vorig jaar succesvol geïntroduceerd na een uitgebreid testprogramma.

Bedrijven of organisaties die de grondbeginselen van Sqippa onderschrijven en Sqippa willen steunen bij het realiseren van de missie, kunnen zich aansluiten bij de community.

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!