foto: HLG

Holland Lighting Groep maakt lichtmast van oude sokken

Holland Lighting Group heeft een bijzondere lichtmast voor attractie- en vakantieparken geïntroduceerd. Het is een lichtmast die gemaakt is van oude sokken.

De Holland Lighting Group heeft door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan als leverancier van bijzondere parkverlichting. Zo heeft het bedrijf onder andere veel klantspecifieke verlichting gemaakt voor een groot Brabants attractiepark.

De gedachtegang vanuit een circulaire economie heeft geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe lichtmast die voor een belangrijk deel is vervaardigd uit textiel. Het granulaat waarmee de mast is vervaardigd is een composiet van gerecyclede kleding en plastic. Het composiet waar de mast van wordt gemaakt heeft een KIWA Groene Bever-certificering.

Luc Simkens, projectmanager bij HLG: ‘Het eerste ontwerp hebben wij aangeboden aan Centerparcs, een organisatie die heel bewust bezig is met het verduurzamen van haar parken. In samenspraak is het ontwerp verder doorontwikkeld en uiteindelijk hebben wij afgelopen jaar een nieuw park in mogen richten met 700 lichtmasten.’

De mast is voorzien van een led-armatuur dat in eigen beheer van HLG is ontwikkeld. Het armatuur kan worden uitgevoerd met intelligentie zoals een daglichtsensor en een bewegingsmelder waarmee een optimale energiebesparing wordt gerealiseerd.

Rijksoverheid presenteert ontwerpbesluit Nieuwe...

Gemeente Den Haag vervangt te witte led-lampen...

Citytec plaatst in gemeente IJsselstein 5.580...

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!