foto: LEDVANCE

Zhaga en IoT Ready Alliance fuseren tot Zhaga Consortium

Zhaga en IoT Ready Alliance fuseren per direct tot het Zhaga Consortium. De 2 organisaties gaan zich onder de vlag van Zhage Consortium gezamenlijk inspannen voor de verdere uitrol van een open standaard.

Het industriële consortium Zhaga richt zich op het standaardiseren van specificaties voor interfaces tussen led-armaturen en lichtmodules. Het doel is onderlinge samenwerking mogelijk te maken tussen led-producten die zijn vervaardigd door verschillende fabrikanten. Zhaga legt hiertoe testprocedures voor armaturen en led-lichtmodules vast zodat het armatuur de led-module accepteert. Dit streven naar open standaarden moet leiden tot een versnelde uitrol van connected verlichting.

Het doel van de aangekondigde fusie is om een ​​geharmoniseerde, wereldwijde reeks van specificaties voor interfaces te bevorderen en om verwarring in de industrie weg te nemen. In de zomer van 2018 gingen het Zhaga Consortium en de IoT Ready Alliance al een gesprek aan om de mogelijkheid te onderzoeken om hun standaardiseringsactiviteiten te harmoniseren.

IoT Ready Alliance-president Neeraj Purandare over de nieuwe stap: ‘De beste manier voor ons om verder te gaan, was door te profiteren van de breedte van NEW Zhaga, hen aan te moedigen de standaard voorwaarts te dragen en de IoT Ready Alliance te ontbinden met de bedoeling dat onze leden zich nu bij Zhaga voegen.’

Achtergrond van deze beslissing is het feit dat de NEW Zhaga in december 2018 live ging met een breder scala aan werkzaamheden om nieuwe groeigebieden in Internet of Things aan te pakken. De NEW Zhaga richt zich op interoperabiliteit en voert onder andere programma's uit om interfaces voor slimme componenten aan te pakken, zoals sensoren en communicatiemodules.

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA