foto: Prolumia

Sparta en Volendam laten led-schermen Prolumia plaatsen

De scoreborden van Sparta Rotterdam en FC Volendam zijn aangepast naar een led-variant. Nedelko heeft ze voorzien van 2 Prolumia led-schermen.

De led-schermen van Prolumia bieden de clubs extra mogelijkheden. Van het simpelweg meer informatie verschaffen aan de supporters, tot aan het binnenhalen van extra gelden via reclameboodschappen. De informatie die de supporters krijgen, bestaat niet alleen uit statisch beeld, zoals foto’s van de spelers en wedstrijdstatistieken. Ook bewegend beeld is mogelijk, wat de weg vrijmaakt voor het naar wens scherp tonen van herhalingen van doelpunten. Discutabele beslissingen worden niet getoond. Extra inkomsten kunnen gegenereerd worden door wedstrijdbeelden van uitwedstrijden live uit te zenden via de led-schermen. Ook buiten wedstrijddagen om kunnen de schermen ingezet worden tijdens bijvoorbeeld live-evenementen.

Sparta Rotterdam heeft gekozen voor 2 Prolumia led-schermen met een totale afmeting van 32 vierkante meter per scherm. FC Volendam heeft 2 schermen van 24 vierkante meter per scherm hangen. De led-schermen zijn voorzien van DIP-led’s, waarbij ieder scherm bij Sparta bestaat uit 32 kabinetten van 100 bij 100 centimeter. Volendam maakt gebruikt van 25 kabinetten van 80 bij 120 centimeter. De voor outdoor toepassingen kleine pixelpitch van 10 millimeter geeft een haarscherp beeld. Daarnaast zorgt de lichtsterkte van 7.500 candela per vierkante meter voor een waarheidsgetrouw, helder beeld.

Om de Prolumia led-schermen volgens de geldende veiligheidsnormen te plaatsen, is er voor beide locaties een speciaal frame ontwikkeld. 

Rijksoverheid presenteert ontwerpbesluit Nieuwe...

Gemeente Den Haag vervangt te witte led-lampen...

Citytec plaatst in gemeente IJsselstein 5.580...

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...