foto: WaterVision

WaterVision plaatst led in Olympisch zwembad ‘De Wezenberg’ in Antwerpen

Sportcentrum ‘De Wezenberg’ is volledig gerenoveerd en is door WaterVision onder andere voorzien van RGBxW led-onderwaterverlichting. Deze verlicht het volledige wedstrijdbad met de helft minder lampen.

In 2018 was ‘De Wezenberg’ deels gesloten voor publiek vanwege een grondige renovatie. Inmiddels is het Olympisch zwembad feestelijk geopend, waarbij veel prominenten van de stad Antwerpen aanwezig waren. Tijdens de renovatiewerken is de betegeling van de kuip vernieuwd, zijn de waterbehandelingsinstallatie en de luchtgroepen aangepakt en werden de kleedkamers gemoderniseerd. Ook kreeg de entree een facelift. Daarnaast is er onder en boven water led-verlichting geplaatst en zijn er zonnepanelen geïnstalleerd. ‘Deze maatregelen garanderen ons ieder jaar forse energiebesparingen’, aldus Tom Schippers, coördinator Sportinfrastructuur van de gemeente Antwerpen.

De led-onderwaterverlichting is ingetekend door Bladt ir & Verstraeten arch multiprofessioneel architectenbureau, geleverd door WaterVision en geïnstalleerd door algemene bouwonderneming Verboven – Reynders. Het Olympisch zwembad wordt verlicht door middel van 18 stuks 80-watt-led-onderwaterschijnwerpers van het type WV15 dat kleurwisseling mogelijk maakt. Met 1 druk op de knop van de ColorComposer verandert de setting van functionele wedstrijdzwembadverlichting in feestverlichting, en andersom.

Rijksoverheid presenteert ontwerpbesluit Nieuwe...

Gemeente Den Haag vervangt te witte led-lampen...

Citytec plaatst in gemeente IJsselstein 5.580...

Sustainder introduceert nieuwe features voor...

Nieuwe led-monumentverlichting voor...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!