LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify blijft op overnamepad: lichtfabrikant koopt WiZ Connected
foto: WiZ

Signify blijft op overnamepad: lichtfabrikant koopt WiZ Connected

Signify blijft op overnamepad. De Nederlandse lichtfabrikant heeft WiZ Connected gekocht. Dit is het bedrijf achter het op wifi gebaseerde connected verlichtingssysteem WiZ.

De toevoeging van WiZ stelt Signify naar eigen zeggen in staat om zijn leiderschap uit te breiden door in te stappen op de wifi-gebaseerde slimme verlichtingsmarkt. ‘We zijn erg blij om onze krachten te bundelen met de teams van WiZ Connected die een geweldig technologieplatform hebben ontwikkeld waarmee we een groter klantenbestand in de groeiende markt van op wifi gebaseerde verlichting kunnen aanspreken’, aldus Eric Rondolat, chief executive officer van Signify.

‘We zijn verheugd deel uit te maken van Signify. WiZ is een open Internet of Things-platform, toegankelijk voor alle verlichtings- en elektrische leveranciers, en biedt de voordelen van verbonden apparaten aan alle eindgebruikers’, aldus Jean-Eudes Leroy, chief executive officer van WiZ Connected.

WiZ Connected heeft zijn hoofdkantoor in Hong Kong. De 53 personeelsleden zullen de connected lampen en armaturen van het bedrijf ook na afronding van de overname wereldwijd blijven verkopen onder hun eigen merknaam. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond.

Eerder dit jaar kocht Signify al de lifi-specialist Firefly.