foto: Signify

Belgische tomatenteler TOMCO breidt led-verlichting uit

Signify heeft zijn tweede tuinbouwproject met tomatenteler Luc Coghe, eigenaar van TOMCO, aangekondigd. Een nieuw gebouwde kas van 10 hectare in het Belgische Roeselare wordt volledig voorzien van led-verlichting.

Sinds 2014 hebben Luc Coghe, eigenaar van TOMCO en zijn vrouw, Greet Biesbrouck, de opbrengst verhoogd en de kwaliteit en smaak verbeterd van hogedraadtomaten die op hun Biesbrouck-bedrijf zijn geteeld onder een combinatie van Philips GreenPower led-tussenbelichting en hogedruknatriumlicht (HPS). Op basis van de ervaringen hebben ze besloten volledig over te gaan op een Philips led-verlichtingssysteem voor hun nieuwste kas.

De nieuwe kas is uitgerust met een combinatie van Philips led-topbelichting en tussenbelichting die een totaal van 225 μmol per vierkante meter per seconde produceert.

TOMCO is van plan de variëteit Xandor in de nieuwe kas te telen. Het project wordt gerealiseerd door Philips-partner MAIS AUTOMATISERING. De installaties zullen naar verwachting in juni 2019 in gebruik worden genomen.

ABN AMRO voorziet 64 gebouwen van taakgestuurde...

ETK Verlichting voorziet het Stedelijk...

Osram bereikt doorbraak met led op basis van...

Armada Janse voorziet spoorwegviaduct met...

Lightronics levert led-verlichting aan De...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!