foto: Wecycle

Gouden Bakkie Award gemeente Huizen voor inzameling openbare verlichting

De gemeente Huizen ontvangt als eerste gemeente in Nederland een Wecycle Gouden Bakkie Award voor haar volgens Wecycle onorthodoxe aanpak bij de inzameling van afgedankte stads- en straatverlichting.

In plaats van afvoeren via de installateur, kiest de gemeente voor aparte inzameling op de milieustraat door Wecycle. Hierdoor houdt de gemeente grip op de ingezamelde lampen en armaturen. De gemeente Huizen vervangt jaarlijks zo’n 500 oude armaturen tijdens regulier onderhoud en vanwege verduurzaming door de ingebruikname van recyclebare led-armaturen.

Het opnemen van een contractueel beding over de juiste afvoer vindt de gemeente niet voldoende. ‘Je legt hiermee te gemakkelijk de verantwoordelijkheid bij de installateur’, aldus Thomas Wittekamp, beheerder van de openbare verlichting in Huizen. ‘Als puntje bij paaltje komt, heb je het proces dan niet echt geborgd. Als je echt wat wilt bijdragen, moet je er controle op houden. De aparte inzameling van afgedankte lampen en armaturen door Wecycle geeft ons de zekerheid dat deze verantwoord worden gerecycled. Dat levert veel meer duurzaamheidswinst op.’

Het doel van de Gouden Bakkie Awards is partners te belonen voor de inzameling en hun voorbeeldgedrag, waarmee branchegenoten ook worden gestimuleerd om meer lampen en armaturen in te zamelen.

Vernieuwd Stationsplein Utrecht met...

LUXOR LICHT introduceert ammoniakbestendig...

Wegverlichting op Heuvelrug Utrecht omgezet...

Amerika stelt importheffingen voor Chinese...