foto: © Andrea Simon | Dreamstime.com

Nieuwe led-monumentverlichting voor Sint-Baafskathedraal in Gent

Als laatste van de 3 iconische Gentse torens heeft nu ook de toren van de Sint-Baafskathedraal monumentverlichting gekregen, conform het Gentse lichtplan. Fluvius heeft de led-verlichting geïnstalleerd

Na de restauratie van de toren van de Sint-Baafskathedraal, komt de nieuw verlichte toren volgens Fluvius nu ook 's avonds volledig tot zijn recht. Zo zullen de 3 Gentse torens (red. Sint-Baafskathedraal, Belfort en Sint-Niklaaskerk) opnieuw samen verlicht worden als bakens voor de stad. Als enige 3 monumenten blijven die ook na middernacht en tot zonsopgang verlicht.

De nieuwe monumentverlichting is volledig uitgevoerd in led. Deze is 70 procent zuiniger dan de oude verlichting en heeft, conform de andere verlichting van het lichtplan van de stad Gent, een warmwitte kleur. Het ontwerp hiervoor komt van het lichtontwerpbureau 'Radiance 35' uit Luik. De nieuwe monumentverlichting kostte 300.000 euro, waarvan de Kerkfabriek 80 procent betaalde via de provincie Oost-Vlaanderen, en de Stad Gent 20 procent. Fluvius bracht de monumentverlichting aan in opdracht van de Stad Gent. Bij de verdere restauratie van de kathedraal zal ook de rest van de kathedraal worden verlicht.

Ook de voor-en achtergevel van de Vooruit en het vernieuwde Drongenplein krijgen momenteel nieuwe led-monumentverlichting. De nieuwe monumentverlichting bestaat uit lichtspots op afstand, in combinatie met lichtspots op de gevel. De verlichting van het Drongenplein past binnen de strategie van het lichtplan, om ook in de buitenrand toonaangevende plaatsen en monumenten energiezuinig uit te lichten.

Vernieuwd Stationsplein Utrecht met...

LUXOR LICHT introduceert ammoniakbestendig...

Wegverlichting op Heuvelrug Utrecht omgezet...

Amerika stelt importheffingen voor Chinese...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!