foto: Nedelko

Business Unit Ziggo Dome ondergaat led-metamorfose

Nedelko heeft in opdracht van het private label Prolumia het led-lichtplan ontworpen voor de Business Unit van de Ziggo Dome.

De in 2012 geopende Ziggo Dome in Amsterdam-Zuidoost neemt een belangrijke plaats in binnen het Nederlandse concertlandschap. Nedelko heeft bij Ziggo Dome in het verleden al verlichtingsprojecten opgeleverd. Zo is eerder de hoofdentree voorzien van Prolumia LED RGB downlights en werd in de concertzaal de gependelde Prolumia LED Pro-Bay II toegepast.

Vanwege deze projecten is Nedelko opnieuw benaderd om het hoofd te buigen over een aanvraag voor het private label Prolumia: het verlichten van de Business Unit. Een van de ideeën was om de ruimte te voorzien van zogenaamde gependelde led-schotels in verschillende diameters. Er is gekozen voor een volledig op maat gemaakt armatuur. Omdat de verlichting ook met grote evenementen in kleur mee moet kunnen schakelen met het hoofdpodium, is ervoor gekozen om aan de binnenzijde van de schotel zowel een RGB, als een witte led-strip van Prolumia toe te passen. Dit zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling, die dankzij de lichtdoorlatende polycarbonaat afscherming extra tot zijn recht komt. Het geheel wordt aangestuurd middels DMX.

Vernieuwd Stationsplein Utrecht met...

LUXOR LICHT introduceert ammoniakbestendig...

Wegverlichting op Heuvelrug Utrecht omgezet...

Amerika stelt importheffingen voor Chinese...