foto: Fluvius

VVSG, Fluvius en Agoria gaan voor volledige verledding openbare verlichting

VVSG, netwerkbedrijf Fluvius en technologiefederatie Agoria hebben een intentieverklaring ondertekend waarin hun ambities rond de volledige verledding van de openbare verlichting in Vlaanderen zijn vastgelegd.

De 3 partners willen alle 1,2 miljoen verlichtingspunten tegen uiterlijk 2030 van slimme led-technologie voorzien. De operatie kan de steden en gemeenten jaarlijks 54 miljoen euro op het energieverbruik en 44.000 ton aan CO2 helpen besparen. Op dit moment is slechts 8 procent van de gemeentelijke openbare verlichting led. Met de intentieverklaring wordt onder meer een projectgroep opgericht waarin de 3 partijen samen met de steden en gemeenten naar oplossingen voor concrete problemen zoeken en waarin goede praktijkvoorbeelden met elkaar en de lokale overheden kunnen worden uitgewisseld.

Fluvius is het nieuwe netbedrijf dat is ontstaan uit de fusie van Eandis en Infrax. Fluvius is verantwoordelijk voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering, kabeldistributie en warmte en beheert het gemeentelijk openbare verlichtingspark. In totaal beheert het bedrijf 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen aansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse gemeenten actief.

Amerika stelt importheffingen voor Chinese...

Nieuwe koper voor OSRAM: bod ams fors hoger dan...

Maastunnel in Rotterdam voorzien van...

Hoofdstad Denemarken voorziet 95 gebouwen van...

Signify lanceert nieuwe reeks led-lampen met wifi