LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dewin vervangt conventionele lichtlijnen door led-verlichting van WinLed
foto: WinLed

Dewin vervangt conventionele lichtlijnen door led-verlichting van WinLed

Isolatiegroothandel Dewin in Winterswijk heeft zijn bestaande lichtlijnen met 1.000 tl-lampen in de productiehal en het magazijn vervangen door 174 led-units van WinLed.

De WinLed Skyline-armaturen zijn geschikt voor renovatie van bestaande tl-lichtlijnen omdat ze een-op-een uitwisselbaar zijn met de Veko tl-armaturen die ook bij Dewin gebruikt werden.

Via Installatiebedrijf Grevers kwam eigenaar Egbert Moester van Dewin in contact met WinLed. ‘Grevers vertelde dat WinLed een led-unit beschikbaar heeft die op onze bestaande tl-lijnen past’, geeft Moester aan. ‘Dat leek mij ideaal. Alles zou kunnen blijven hangen; alleen de tl-lampen hoefden uit de armaturen te worden gehaald, en de WinLed led-units erin geklikt. Dat scheelt natuurlijk enorm in de kosten.’

Na een berekening door WinLed bleek de terugverdientijd voor de led-verlichting 3,5 jaar. Moester: ‘Achteraf hebben we het energieverbruik nog verder geoptimaliseerd door het toepassen van bewegingssensoren en lichtsensoren.’

Dewin heeft de lichtlijnen in de productiehal en het magazijn slim ingedeeld. Daar waar geen licht nodig is, werden geen led-units geplaatst en daar waar machines staan werd extra lichtsterkte gecreëerd. Zo maken ze optimaal gebruik van de flexibiliteit van de lijnverlichting. Dewin heeft de armaturen zelf in 3 dagen geplaatst.