LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Volgroen richt Scholen LED-fonds op
foto: Volgroen

Volgroen richt Scholen LED-fonds op

Op initiatief van Lohuis Lighting & Energy heeft Volgroen het Scholen LED-fonds opgericht. Door deze samenwerking wordt de financiële drempel weggenomen voor scholen die willen verduurzamen met led.

Voor 2019 heeft het Scholen LED-fonds een budget van 10 miljoen euro. Via het fonds kunnen scholen zonder investering en zonder hogere maandelijkse lasten het schoolgebouw voorzien van  led-verlichting.

Elke school komt in aanmerking voor het Scholen LED-fonds en kan er een beroep op doen. Na honorering van de aanvraag is zelf investeren in led-verlichting niet nodig. Het bedrag dat de school hierdoor elke maand bespaart, wordt gelijkgesteld aan het bedrag dat de school betaalt aan het fonds. Betaling vindt plaats tot de totale investering is voldaan. De kosten voor de nieuwe led-verlichting worden zo gedekt door de besparing op de energierekening. 

‘We zien dat er zeer veel animo is bij scholen, evenals bij bedrijven, om gebouwen te verduurzamen, maar dat het grote struikelblok de investering is’, aldus Anton Lohuis van Lohuis Lighting & Energy en Emiel van Sambeek (mede)oprichter van Volgroen. ‘Wij willen deze financiële drempel wegnemen, zodat scholen niets meer in de weg staat om te verduurzamen.’