LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LED + Elektro 2019: worden elektrotechniek- en led-bedrijven ICT-bedrijven?
foto: LED + Elektro

LED + Elektro 2019: worden elektrotechniek- en led-bedrijven ICT-bedrijven?

Vervangt de ICT-programmeur de elektrotechneut? De elektrotechniek-sector wordt in de 21e eeuw sterk op de proef gesteld: draadloze schakelaars, zelfhelende mesh-netwerken, sensoren, 5G draadloze PLC’s...

...camera’s, DC-huizen, wifi-omvormers en tientallen standaarden waaronder KNX, DALI-2, Zigbee en LoRa. Sensoren, draadloze producten en slimme software worden steeds belangrijker. Het elektrotechnische vak wordt digitaal. 20 jaar geleden werd het vak van elektrotechniek vooral gedreven door hardware. Het meest exotische beschikbare systeem was een bussysteem met een PLC voor een luxe woning of een ziekenhuis. Nu moet nagedacht worden over: netvervuiling en harmonischen, het koppelen van verschillende draadloze protocollen in één systeem, is schakeldraad nog wel nodig en wat betekent circulariteit?

Hoewel de meeste techneuten enthousiast worden van innovaties, moeten nog veel problemen opgelost worden. Zo blijft het ingewikkeld een goede led-dimmer te vinden die traploos en zonder flikkering dimt. Ook kleurverschillen tussen series led's (binning) leveren nog altijd problemen op. Net als het koppelen van diverse merken, series en protocollen. Doordat producten complexer worden, en ook zichtbaarder, weten zakelijke en particuliere klanten fabrikanten steeds vaker direct te vinden. Directe klantrelaties zijn ook een kans, maar vergen aanpassing van de strategie. En daarnaast neemt ook de vraag naar kennis van elektriciens toe.

De vakbeurs LED + Elektro geeft als platform voor verlichting en elektrotechniek dit jaar het antwoord op alle vragen die er in de markt leven. Beslissers uit alle sectoren van de licht- en elektrotechniek, van lichtarchitect tot installateur, vinden er de nieuwste producten en kennis.

Interesse in deelname? Kijk voor meer informatie op www.led-elektro.nl/exposeren