LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Saled plaatst via nieuwe analyses led-verlichting in Zeeuwse gemeenten
foto: Saled

Saled plaatst via nieuwe analyses led-verlichting in Zeeuwse gemeenten

Saled heeft in de afgelopen maanden verschillende gemeenten in de provincie Zeeland voorzien van led-verlichting op basis van een nieuwe werkwijze. Er zijn projectmatig areaalbestanden geanalyseerd.

De verlichting, geplaatst volgens de voor Saled kenmerkende retrofit-methode, kon door de voorafgaande analyses doelmatiger geplaatst worden.

Filteren
Op basis van de wensen en eisen van de klant, heeft Saled een analyse gemaakt van de omgeving om op, onder andere, lamp-, straat- en wijkniveau lichtmasten te filteren die in aanmerking komen voor led-verlichting. De uitkomst van de analyse is met de klant besproken, zodat de lokale kennis van de omgeving besproken en verwerkt kan worden. Door deze samenwerking ontstaat volgens Saled een duidelijk beeld over de mogelijkheden en met een return-of-investmentberekening laat het bedrijf zien welke investering nodig is en hoeveel daarmee bespaard wordt.

Deze werkwijze heeft de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland en Tholen doen besluiten om de lichtbronnen in ruim 5.000 conventionele armaturen te laten vervangen door led-lampen. Deze investering zorgt voor een jaarlijkse energiebesparing van ruim 400.000 kilowattuur.