foto: Croonwolter&dros

Gooee gaat 5.000 gebouwen Croonwolter&dros van Internet of Things-verlichting voorzien

Croonwolter&dros en Gooee hebben een contract getekend waarmee ruim 5.000 commerciële gebouwen met een oppervlakte van 11,9 miljoen vierkante meter die in beheer van Croonwolter&dros zijn, slim gemaakt worden.

De toepassing van Gooee is in staat om energieverbruik, operationele kosten, ruimtegebruik en menselijk gedrag bij te houden en zal binnen 10 jaar een energiebesparing opleveren van 10 procent van de kosten, in totaal 120 miljoen euro. Het Building Operating System van Gooee neemt de controle over van inefficiënte, bestaande bouwsystemen om zowel de bouw- als de bedrijfsprestaties te optimaliseren. Een op abonnement gebaseerd model vermindert de investering vooraf en sluit aan op korte pay-payback-perioden voor verhuurders, managers en huurders.

Neil Salt, managing director en medeoprichter van Gooee: ‘Het meest kritieke element in een auto is de software. Tegenwoordig kunnen bedrijven zoals Tesla de prestaties en efficiëntie van uw voertuig verbeteren met op afstand beheerde software. Dit is wat Gooee kan doen voor gebouwsystemen die niet zijn geïntegreerd en oorspronkelijk zijn ontworpen voor functie versus efficiëntie. Onze investering in technologie en IP in draadloze communicatie, verlichting, detectie en cloud-gebaseerde toepassingen hebben dit nu op grote schaal mogelijk gemaakt en Gooee loopt voorop bij deze innovatie.’

Het platform van Gooee staat in dienst van het slimme vastgoed-ecosysteem samen met Internet of Things-partners, Aurora Lighting, Dell, Tridium, Nordic Semiconductor, Vodafone, Feilo Sylvania, Interlight & Humble Buildings.

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA