foto: Signify

Signify optimaliseert meerlaagse gewassenteelt met led-module 3.0

Signify introduceert de Philips GreenPower LED production module 3.0 om telers te helpen bij het optimaliseren van de meerlaagse teelt van sla en andere bladgroenten, kruiden, zacht fruit en jonge planten.

Met de nieuwe module kunnen telers de kleurenspectra en lichtniveaus van diverse specifieke lichtrecepten eenvoudiger aanpassen aan de behoeften van verschillende gewassen en groeifasen. De module biedt telers volledige controle en flexibiliteit in het gebruik van hun led-groeilampen, zodat ze hun gewasresultaten en operationele efficiëntie kunnen verbeteren in gesloten, geconditioneerde teeltfaciliteiten.

Hoog lichtniveau
‘We hebben deze oplossing ontwikkeld voor telers die meerlaagse gewassen willen kweken die een hoog lichtniveau vereisen’, duidt Udo van Slooten, business leader Horticulture bij Signify. ‘Deze module kan de kleur regelen en is dimbaar, zodat telers elk gewas kunnen voorzien van de juiste hoeveelheid licht en een geoptimaliseerd spectrum voor elke groeifase.’

De nieuwe productiemodule is verkrijgbaar in verschillende versies en lengten om aan diverse voorkeuren te voldoen. Eén versie is de standaard statische module met aan/uit schakelaar, die wordt geleverd met de beproefde lichtrecepten van Signify. Een andere versie is de regelbare module waarmee telers kleur en lichtniveaus kunnen aanpassen en die kan worden gebruikt met het GrowWise Control System, standalone of geïntegreerd in een klimaatcomputer. Dit geeft telers volledige flexibiliteit bij het creëren en beheren van hun eigen tijdgebonden lichtrecepten.

Google lanceert nieuwe generatie van...

CLS introduceert downlighter-series Mika

Zumtobel levert led-verlichting voor Duitslands...

AMS doet nieuw overnamebod op Osram

Geldrop-Mierlo plaatst led-verlichting in...