Het Amsterdamse Zuiderbad breidt led-verlichting uit

Het Amsterdamse Zuiderbad, een rijksmonument en het oudste zwembad van Nederland, heeft zijn verlichtingssysteem uitgebreid. WaterVision heeft de bovenwaterverlichting uitgebreid met CrystalColor5-armaturen.

Zowel boven als onder water is WaterVision sinds jaren verantwoordelijk voor de verlichting van het zwembad. Onder water doen de WV15 NanoPower led-schijnwerpers in de Mediterranean Blue-kleur dienst en boven water zorgen de lampen uit de CrystalColor-serie ervoor dat het karakter van het gebouw volledig tot uiting komt.

Lichtplan
Onlangs is de bovenwaterverlichting uitgebreid met de nieuwste generatie van de CrystalColor5-serie en completeert daarmee het totale lichtplan. De 14 stuks CrystalColor5 led-spots zijn bevestigd en gepositioneerd aan het plafond. De verlichting is traploos regelbaar en dimbaar en past zich automatisch aan aan het tijdstip van de dag. Zo verandert de verlichting van een warme kleur in de ochtend naar een meer witte ‘daglicht’-kleur in de loop van de dag.

Alle CrystalColor5 led-spots worden bediend door de WaterVision ColorComposer die volledig voorgeprogrammeerd is naar de wensen van het Zuiderbad. De kleedhokjes worden aangelicht met een ‘sunset’ kleur die ervoor zorgt dat de huid van de zwemmers er goed en gezond uitziet.

1897
Het Zuiderbad in Amsterdam is een rijksmonument en herbergt het oudste zwembad van Nederland. Het gebouw werd in 1897 gebouwd en werd aanvankelijk gebruikt als Rijwielschool (Velox). Pas in 1912 werd het gebouw als Zuiderbad geopend. In 1999 volgde een grootscheepse restauratie, waarbij veel van het oorspronkelijke interieur bewaard is gebleven. Zelfs het zandfilter om het water te zuiveren in de kelder van het gebouw is er nog steeds en doet nog dienst. Ook de opvallende, karakteristieke houten verkleedhokjes zijn er nog. Het Zuiderbad trekt jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers.

Google lanceert nieuwe generatie van...

CLS introduceert downlighter-series Mika

Zumtobel levert led-verlichting voor Duitslands...

AMS doet nieuw overnamebod op Osram

Geldrop-Mierlo plaatst led-verlichting in...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!