foto: GLOW Eindhoven

Route GLOW Eindhoven 2019 bekend

Van 9 tot en met 16 november staat Eindhoven voor de 14e keer in het teken van lichtkunst. Deze week is de GLOW-route voor 2019 officieel bekendgemaakt.

Nieuw dit jaar zijn de Lightlabs waar talenten en Eindhovense designers, bedrijven en instellingen gezamenlijk nieuwe lichtprojecten creëren die op GLOW een podium krijgen. Bij GLOW Eindhoven ligt in de basis de nadruk op innovatie en talentontwikkeling. De projecten zijn met elkaar verbonden middels een gratis te bezoeken looproute door het centrum van de stad. Het thema van 2019 is ‘Living Colors’.

Lightlabs
Lightlabs zijn sessies waarin bedrijven, kunstenaars, technici, designers en instellingen vanuit een bepaalde thematiek samenwerken aan innovatieve lichtkunstwerken of lichtprojecten. Het is het proces van waaruit lichtprojecten ontstaan. Doelstelling van de Lightlabs is waarneembare toegevoegde waarde voor zowel GLOW Eindhoven als de stad. Om als festival onderscheidend te blijven, moet GLOW blijven vernieuwen. Met deze creatieve en innovatieve lichtkunstwerken wil GLOW het publiek blijven prikkelen, inspireren en nieuwsgierig houden. Hiermee wil GLOW ook nieuw talent intrigeren en aantrekken. Voor de komende editie worden er concreet een aantal projecten vanuit Lightlabs gerealiseerd, zoals Portie Licht en Flower Water.

5 kilometer
Anders dan voorgaande jaren loopt de route dwars door het Van Abbemuseum en krijgen alle bezoekers van GLOW het museum voor hedendaagse kunst van binnen te zien. Alleen voor de lichtshow in het Philips Stadion wordt entree gevraagd. Tickets voor het Philips Stadion zijn online vanaf 1 oktober te koop.

De route is ongeveer 5 kilometer lang, een wandeling van gemiddeld 2 uur. Op de route staan verschillende soorten lichtprojecten. De projecten zijn op de route gelabeld in de categorieën Groot Licht, Nieuw Licht, Groen Licht en Kunst Licht.

Petrol Sign neemt lichtreclamebedrijf Armada...

Gemeente Weert pakt door met uitrol...

Wet Milieubeheer en rapportages...

75 jaar Bevrijding: provinciehuis Brabant in...

CLS levert led-verlichting voor grote zaal...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!