LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA doopt TRÅDFRI-app om in IKEA Home smart app
foto: IKEA

IKEA doopt TRÅDFRI-app om in IKEA Home smart app

IKEA heeft besloten de TRÅDFRI-app waarmee slimme led-verlichting wordt aangestuurd te veranderen in de IKEA Home smart-app. Dit omdat met de app voortaan ook slimme jaloezieën en luidsprekers aangestuurd worden.

IKEA heeft aangekondigd dat consumenten na het doorvoeren van een update van de TRÅDFRI-app in staat zullen zijn om alle slimme IKEA-producten - van verlichting tot slimme jaloezieën en aangesloten luidsprekers - te kunnen aansturen. Na de update kan men ook de lichtstemmingen vooraf instellen, het eigen licht ontwerpen en een timer instellen om de verlichting op een bepaald moment aan of uit te zetten. Het is ook mogelijk om de verschillende aangesloten producten te groeperen zodat wanneer de lichten aangaan, de jaloezieën omhooggaan en de muziek begint te spelen.

'We zijn onze reis binnen het slimme huis begonnen met ons slimme verlichtingsportfolio TRÅDFRI, waarbij we ook de besturings-app dezelfde naam hebben gegeven', stelt Björn Block, hoofd van IKEA Home smart. 'Nu zetten we de volgende stap: het vereenvoudigen van een slim huis voor onze klanten door geen verschillende besturingssystemen te creëren. In plaats daarvan willen we het mogelijk maken dat alle slimme producten in dezelfde app bestuurd kunnen worden en ze naadloos in huis laten samenwerken.'