Signify Benelux betrekt nieuwe bedrijfslocatie op High Tech Campus Eindhoven

Het Benelux hoofdkantoor van verlichtingsproducent Signify (red. voorheen Philips Lighting) heeft het voornemen om begin 2020 te verhuizen van de Boschdijk naar de High Tech Campus Eindhoven.

Het bedrijf blijft dus gestationeerd in Eindhoven, waar het 128 jaar geleden is opgericht.

Hellen van der Plas, market leader van Signify Benelux: ‘Signify is onlosmakelijk met Eindhoven verbonden. Sinds 1891 vestigden wij als Philips er de eerste gloeilampenfabriek. Daarmee vormde de stad een bron van licht voor de hele wereld. Eindhoven is van oudsher ‘dé lichtstad’, maar ontwikkelt zich steeds sterker naar een ‘intelligente lichtstad’ door de combinatie van technologie, design en kennis. De High Tech Campus is uitgegroeid tot de slimste vierkante kilometer van Europa. In totaal zijn er meer dan 185 verschillende bedrijven en onderzoeksinstellingen gevestigd. De High Tech Campus Eindhoven heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om in 2025 de duurzaamste Campus van Europa te zijn. Dit jagen wij graag aan.’

Signify heeft de ambitie om in 2020 CO2-neutraal te zijn en 80 procent van zijn inkomsten uit duurzame producten, systemen en services te halen. Ook heeft het bedrijf als doel geen afval meer af te voeren naar stortplaatsen, een 100 procent gezonde en veilige werkplek te garanderen en te beschikken over een gecontroleerde en groene toeleveringsketen. De nieuwe locatie van het Signify Benelux-hoofdkantoor draagt door de nieuwe infrastructuur bij aan het halen van deze doelen.

‘We hebben diverse locaties overwogen’, aldus Hellen van der Plas. ‘De High Tech Campus is een uniek ecosysteem van gevestigde wereldmerken, leidende onderzoeksinstituten, snelgroeiende bedrijven, hightech start-ups en servicebedrijven. Deze locatie sluit aan bij onze intentie om te blijven innoveren en om talentvolle medewerkers aan te trekken en binnenboord te houden. Een flexibele werkomgeving voor medewerkers waar productiviteit, creativiteit en samenwerking gestimuleerd worden. Bovendien biedt de Campus door het gevestigde Signify Experience Center een inspirerende omgeving voor onze klanten.’

In 2016 is bij de verzelfstandiging van Philips in Royal Philips en Philips Lighting (het huidige Signify), Royal Philips aangesteld als hoofdhuurder van het hele gebouw aan de Boschdijk 525 in Eindhoven. Het huurcontract voor het huidige kantoor eindigt op 17 maart 2020. Het pand deed 55 jaar lang dienst als het verkoopkantoor van de Eindhovense lampengigant. Dit commerciële onderdeel van het lichtbedrijf verhuist naar de linkervleugel van gebouw 48 op de High Tech Campus. In hetzelfde gebouw waar ook het wereldwijde hoofdkantoor van Signify gevestigd is. De nieuwe locatie ligt hemelsbreed ongeveer 5 kilometer van de huidige locatie in de stad.

Google lanceert nieuwe generatie van...

CLS introduceert downlighter-series Mika

Zumtobel levert led-verlichting voor Duitslands...

AMS doet nieuw overnamebod op Osram

Geldrop-Mierlo plaatst led-verlichting in...