foto: Fagerhult

Fagerhult voorziet Human Total Care van led volgens WELL Building Standard

Het nieuwe kantoor van Human Total Care is verlicht conform de WELL Building Standard. Fagerhult verzorgde het lichtconcept, waarbij het welbevinden van de medewerkers vooropstond.

Om als lichtleverancier aan dit project te mogen deelnemen, werden er hoge eisen gesteld aan de kleurweergave: de verlichting moest een kleurweergave-index (CRI) van >80 hebben en een RA-waarde R9 >50. Fagerhult kon aan deze eisen voldoen.

Biologisch ritme
Het lichtontwerp voor het nieuwe kantoor van Human Total Care is tot stand gekomen door Fagerhult in samenwerking met M3E (red. installatietechnisch adviseur, verantwoordelijk voor de BREEAM- en WELL Building Standard-certificering) en BAM Eindhoven (red. verantwoordelijk voor de bouw en installaties).

Door daglichtgestuurde verlichting te gebruiken en te variëren in lichtkleur en lichtintensiteit, wordt het biologische ritme van medewerkers gestimuleerd. Er is ook gezorgd voor goede contrastverschillen, zodat de ogen zich niet continu hoeven te focussen. Dit voorkomt vermoeidheid, pijnlijke ogen of hoofdpijn.

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine...

Verminderde berichtgeving LED Magazine in...

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen...

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in...

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!