foto: Norton

Nieuw pand Van Raam fietsfabrikant met verlichting led-armaturen Norton

Fietsfabrikant Van Raam heeft een nieuw pand betrokken dat volledig van led is voorzien. Het gebouw, circa 12.500 vierkante meter groot, heeft een ruime showroom waar klanten de fietsen kunnen bekijken en testen.

Daarnaast zijn er een grote productiehal, spuiterij, montagehal, serviceafdeling en kantoorruimte gerealiseerd. Van Raam is een specialist in unieke aangepaste fietsen. Voor zijn nieuwbouw was het bedrijf op zoek naar moderne verlichting die voldoet aan hoge duurzaamheidseisen en energieprestaties. Norton kwam daarvoor als beste uit de bus.

Pendelarmatuur
De showroom en het meeting point zijn voorzien van de KING. Dit architectonische, elegante pendelarmatuur komt helemaal tot zijn recht in deze hoge, representatieve ruimte.

In het kantoor heeft men gekozen voor veel glas en vrolijke kleuren, aansluitend bij de wens dat het fris en ruimtelijkheid moest uitstralen. De kantoorruimten zijn voorzien van de RTP-XM LED. Dit armatuur heeft een hoog visueel comfort (verblindingswaarde UGR 18/16) door de toepassing van dubbelparabolische MIRO aluminium spiegeloptiek.

De gangen en kantine zijn voorzien van LDN-M downlights. Deze downlighter met  matglans gefacetteerde reflector is geleverd in diameter 100, 150 en 200. De led-panelen LPS-P met een levensduur van 70.000 uur L80/B10 zijn toegepast in de toiletten en wasruimten. In de opslagruimte is de WDO toegepast. Dit waterdichte (IP66) armatuur heeft een hoge lumen-wattverhouding met een egaal lichtbeeld.

Google lanceert nieuwe generatie van...

CLS introduceert downlighter-series Mika

Zumtobel levert led-verlichting voor Duitslands...

AMS doet nieuw overnamebod op Osram

Geldrop-Mierlo plaatst led-verlichting in...