foto: LuxImprove

LuxImprove levert led-verlichting bij Kingfish Zeeland

Samen met Reijnhout Elektro heeft LuxImprove de nieuwbouw van Kingfish Zeeland voorzien van led-verlichting. Het kweekgebouw vormt in zijn totaliteit een systeem dat 600 ton kweekvis op jaarbasis oplevert.

Dit productievolume, dat gekweekt wordt op een oppervlakte van 5.000 vierkante meter en met 40 kweektanks, maakt Kingfish in Zeeland de grootste viskwekerij op land. Bijzonder aan het nieuwbouwcomplex zijn de agressieve stoffen in de atmosfeer, die de nodige corrosie kunnen veroorzaken.

Dat de uitbreiding van het Kingfish-complex duurzaam moest worden, was evident. Het hele kweekproces wordt nauwkeurig bijgehouden en processen zoals zuivering, energieverbruik en zelfs voedsel voor de vissen worden duurzaam toegepast. LuxImprove heeft de led-verlichting verzorgd voor de gehele uitbreiding van het nieuwe kweekgebouw, wat onder andere kantoorruimten, utiliteitsruimten, expeditie en de kweekruimte zelf huisvest.

Vanwege het corrosiegevaar dat optreedt bij zout water en zoutwaterdamp is er gekozen voor de Proled IP66 led-armaturen met PMMA-kap en Inox-montageclips die zorgen voor een brede lichtverdeling en de bescherming tegen de agressieve omgeving boven de kweekbassins.

Rondom het pand zijn diverse CREE XSP led-buitenarmaturen gemonteerd met een gegarandeerde levensduur van >100.000 branduren. Vanwege de zoute omgeving van de Oosterschelde zijn hier op maat gemaakte beugels geplaatst die bestand zijn tegen de verschillende invloeden van buiten.

Google lanceert nieuwe generatie van...

CLS introduceert downlighter-series Mika

Zumtobel levert led-verlichting voor Duitslands...

AMS doet nieuw overnamebod op Osram

Geldrop-Mierlo plaatst led-verlichting in...