LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Osram accepteert overnamebod van consortium Bain en Carlyle
foto: Osram

Osram accepteert overnamebod van consortium Bain en Carlyle

Lichtfabrikant Osram heeft een overnamebod van 3,4 miljard euro (red. 3,8 miljard dollar) van Bain en Carlyle geaccepteerd. Het bedrijf betaalt 35 euro per aandeel, 21 procent meer dan de laatste aandelenkoers.

‘Bain Capital en The Carlyle Group hebben veel ervaring en beschikken over veel kennis van deze branche’, stelt Ingo Bank, chief financial officer van Osram tegenover persbureau Bloomberg. ‘Ze zullen ons helpen het portfolio uit te bouwen.’

Verzelfstandiging
Na de verzelfstandiging van Siemens in 2013, ging Osram als zelfstandig bedrijf door het leven. Osram kondigde vervolgens in januari 2016 de naam aan van zijn nieuwe businessunit Lamps die ontstond na de splitsing van het bedrijf in een deel ‘led’ en een deel ‘algemene verlichting’. De verkoop van LEDVANCE door OSRAM aan een Chinees consortium (red. bestaande uit IDG Capital, MLS en Yiwu) werd vervolgens begin 2017 officieel afgerond. 

Investeerdersovereenkomst
Nu komt Osram zelf dus ook in andere handen nadat deze stap afgelopen februari al werd aangekondigd. Zowel de raad van bestuur als de raad van commissarissen heeft het bod van het consortium van Bain Capital en The Carlyle Group geaccepteerd. Het bedrijf en het consortium hebben ook een zogenaamde investeerdersovereenkomst gesloten met uitgebreide wederzijdse verplichtingen.

Biedingen tot september
Minimaal 70 procent van de aandeelhouders moet het overnamebod accepteren en de aandelen overdragen aan het consortium. Enkel bij het behalen van deze drempel vindt de overname daadwerkelijk doorgang. De biedingsperiode aan de aandeelhouders zal naar verwachting eind september eindigen.